Росія на тлі санкцій рекордно наростила імпорт із Китаю

Росія на тлі санкцій рекордно наростила імпорт із Китаю

28.02.24 12:29 0 97
За підсумками 2023 року обсяг експорту з Китаю до Росії сягнув 111 мільярдів доларів. Це на 47% більше, ніж у 2022 році, і на 65% більше порівняно з довоєнним 2021 роком, повідомляє The Bell із посиланням на дані китайської митниці.

Для КНР Росія за умов санкцій, запроваджених після початку повномасштабної війни проти України, перетворилася з незначного ринку на ринок середнього значення. Російський ринок піднявся за сумарним обсягом експорту з 16-го на сьоме місце впродовж року. Більше товарів Китай постачає лише до США, Гонконгу, Японії, Південної Кореї, В?єтнаму та Індії, зазначає The Bell.

Найпопулярніша категорія товарів, які Китай експортує до Росії, – комп'ютери, будівельна техніка та обладнання. 2023 року було ввезено товарів цієї категорії на суму понад 25 мільярдів доларів. Це майже на 50,5% більше, ніж рік тому.

У відсотковому співвідношенні лідирує категорія транспортних засобів та автозапчастин. Обсяг експорту в цій категорії минулого року становив 22,5 мільярда доларів, а річний приріст — майже 260%, ідеться у публікації.

Згідно з підрахунками The Bell, постачання китайських товарів подвійного призначення — переважно телекомунікаційного обладнання — зросло 2023 року на один мільярд доларів і склало чотири з половиною мільярди. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Китайcький міністр розповів Кулебі, що Пекін «не продає летальну зброю» Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двох жителів Рівненщини ...
Наступна новина: Макрон закликав ...

КОМЕНТАРІ