Види і переваги фітосвітильників

Види і переваги фітосвітильників

28.02.24 14:36 0 126

Отримати гарні квіти або великий урожай неможливо, не приклавши до цього відповідних зусиль. Важливими є не тільки своєчасний полив, підживлення, але й правильне освітлення зелені. Денного сонячного світла не завжди буває достатньо навіть влітку, а що говорити про холодну пору доби? Отже рослини потребують додаткового штучного досвічування.

Варто розуміти, що не тільки недостатня кількість, але й надлишок світла погано впливає на рослини. Через нього може частково руйнуватися хлорофіл. Помітити, що підсвічування надто інтенсивне, просто: листя тьмяніє, стає блідим. Воно може також покритися жовтими плямами різного розміру. Його верхівка скручується, ущільнюється, жорсткішає. Квіти теж стають млявими.

Запобігти таким неприємностям просто. Достатньо купити світлодіодну фітолампу для рослин.

Такі пристосування на сьогодні досить популярні серед людей, які займаються вирощуванням розсади, квітів. Вони мають широке застосування, позитивний вплив на рослини, їхній розвиток. Крім того, світлодіоди не висушують флору, не випалюють. Найефективнішими є лампи повного спектру для рослин.

Види і переваги фітосвітильників

Асортимент моделей

Лед пристосування для досвічування рослин мають різні потужність, спектр, конструкцію і навіть умовами використання. У продажу представлені такі моделі фітовиробів.

Лампи

Завдяки їм садівники можуть займатися вирощуванням різних культур протягом року. Біколорні моделі дозволяють досвічувати розсаду, мультиспектрові — дорослих рослин, повного спектру — використовуються протягом усього життя рослини, починаючи від пророщування насіння і закінчуючи дозріванням плодів.

Світильники

Чудовий варіант для людей, які вирощують квіти у вазонах на підвіконні. Завдяки правильно підібраним відтінкам, світло покращує розвиток паростків, кореневої системи, зміцнює стебла. Таким чином квіти виглядають неперевершено протягом року.  Їхня листя соковите, зелене, а квіти — яскраві.

Прожектори

Підходять для використання в теплицях великого розміру. Основна їхня особливість — висвітлення значних площ. Отже одним прожектором можна освітити відразу декілька кущів однієї або декількох культур.

Стрічки

Застосовуються для досвітлення різних рослин на підвіконні, в оранжереї, теплиці. Стрічкові пристосування для досвічування рослин усіяні світловідбиваючими кристалами двох кольорів — червоного й синього. Вони розташовані на нитці по черзі. Є у продажу й моделі, які світять білим кольором.

Які переваги мають фітосвітильники

Виробники і користувачі називають такі плюси лед пристосувань:

  • Якщо аналогічні прилади працюють максимум 24 тис. годин, то термін використання діодної фітолампи для квітів досягає 50 тисяч.
  • Рослинами поглинається практично уся енергія, яка йде від конструкцій.
  • Через виділення мінімальної кількості тепла, лед джерела не обпалюють рослини і не потребують додаткового використання вентилятора для виведення гарячого повітря.
  • Фітосвітло, що йде від лед діодів, стимулює правильний розвиток дарів флори на кожному етапі зростання. Це пророщування насіння, укорінення, поява квітів, плодів.
  • Високий рівень захисту, завдяки якому досвітлювати рослини можна навіть в агресивних умовах.

Крім того, лампи для вирощування рослин швидко і безпечно монтуються. Для цього достатньо мати базові навички електромонтажу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 7)

КОМЕНТАРІ