Джонсон розповів,коли Палата представників США повернеться до розгляду допомоги Україні

Джонсон розповів,коли Палата представників США повернеться до розгляду допомоги Україні

01.03.24 11:05 0 77
Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що питання надання допомоги Україні розглядатимуть після того, як буде продовжено фінансування американського уряду. Про це він сказав у коментарі «Голосу Америки».

«Палата представників розглядає всі доступні можливості. І ми повернемося до цього, як тільки уряд отримає фінансування», – відповів спікер, відповідаючи на запитання, чи має він відповідь на заклик 23 глав держав Європи схвалити нову допомогу Україні.

Читайте також: Палата представників США розгляне додатковий законопроєкт «вчасно, але кордон є пріоритетом» – Джонсон

Напередодні Президент США Джо Байден у Білому домі зустрівся зі лідерами Конгресу. Під час переговорів Байден вкотре попередив конгресменів про «жахливу ціну» зволікання з наданням військової допомоги Україні.

Наразі у США не ухвалили остаточного рішення щодо надання Україні 60 мільярдів доларів допомоги.

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву.

Тепер законопроєкт має схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Критично важлива допомога США: які є варіанти та шанси, що її ухвалять

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадянин Болгарії ...
Наступна новина: Влада Харківщини розгляне ...

КОМЕНТАРІ