Мецола розповіла,як вибори в ЄС можуть вплинути на підтримку України

Мецола розповіла,як вибори в ЄС можуть вплинути на підтримку України

01.03.24 08:41 0 66
Євросоюз бачить Україну своєю частиною, і нема підстав вважати, що це зміниться внаслідок виборів до Європарламенту, що пройдуть улітку 2024-го. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповіла президентка Європарламенту Роберта Мецола.

«Зараз я подорожую із однієї країни ЄС до іншої, і громадяни цих країн постійно кажуть нам, що вони щасливі відкрити свої домівки та серця для українців. Ми хочемо, щоб Україна була частиною ЄС, і ніщо не говорить мені, що це може змінитися при наступному скликанні», – зазначила Мецола.

Читайте також: Європарламент може не визнати результатів президентських виборів у Росії. Інтерв'ю із Робертою Мецолою

Керівниця Європарламенту також зазначила, що розширення ЄС – «це завжди безпрограшна ситуація».

«Коли ми подивимося на трансформаційний ефект із точки зору співпраці Європейського парламенту та Верховної Ради, то зараз ми перебуваємо в ситуації наближення законодавства від комітету до комітету, і так ми можемо допомогти «вирівняти» кожну країну, яка дивиться на Європу як на свій дім. Сюди я, звичайно, додаю Молдову, Грузію та Західні Балкани… І чим ми більші, тим сильніші», – зауважила Мецола. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На переговорах Україна і Польща знайшли спільну мову, про закриття кордону не згадували – торгпред

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 95% українців негативно ...
Наступна новина: КП «Тернопільводоканал» ...

КОМЕНТАРІ