Путін може відреагувати на прохання про «захист Придністров'я» 29 лютого – ISW

Путін може відреагувати на прохання про «захист Придністров'я» 29 лютого – ISW

01.03.24 08:05 0 72
Перша реакція Москви на прохання Тирасполя про «захист Придністров?я» була невиразною, але чітко окреслити позицію РФ у цьому питанні може російський лідер Володимир Путін у зверненні до Федеральних зборів 29 лютого, вказують експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що Кремль використовував ідею захисту «співвітчизників за кордоном» для виправдання того, що російські війська окупували Придністров?я з 1992 року, а чиновники цього регіону Молдови, ймовірно, зробили заклики до місцевих жителів із російським громадянством, щоб створити додаткові інформаційні умови для ескалації російської активності в Придністров?ї та Молдові в цілому.

МЗС Росії повідомило 28 лютого у відповідь на звернення зборів у Тирасполі «місцевих обранців усіх рівнів», що захист інтересів жителів Придністровїя і так званих «співвітчизників» є одним із пріоритетів Росії, а також пообіцяло «уважно розглянути» вимоги Тирасполя.

«Найнебезпечнішим варіантом дій є те, що Кремль може вирішити формально анексувати Придністров'я в майбутньому, щоб виправдати військове втручання проти Молдови в довгостроковій перспективі», – вважають експерти ISW. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США «уважно стежать» за ситуацією в Придністров'ї – Держдепартамент

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ