У ЄС остаточно схвалили пакет допомоги Україні на 50 млрд євро

У ЄС остаточно схвалили пакет допомоги Україні на 50 млрд євро

01.03.24 10:38 0 86
Рада Євросоюзу остаточно схвалила 4-річну програму підтримки України на 50 млрд євро.

«Рада схвалила три законодавчі акти, пов'язані з переглядом багаторічної фінансової рамки ЄС на 2021-2027 роки, даючи остаточне добро пакету, який спрямований на цілеспрямоване посилення довгострокового бюджету ЄС і вирішення нових викликів, таких як наслідки загарбницької війни Росії проти України», – йдеться у заяві європейської установи.

Зазначається, що пакет містить положення про внесення змін до багаторічної фінансової рамки на 2021-2027 роки, а також положення про заснування Ukraine Facility та Платформи стратегічних технологій для Європи (STEP).

Український прем'єр Денис Шмигаль зазначив, що перші кошти очікуються вже у березні.

«ЄС остаточно схвалив 4-річну програму підтримки України на 50 млрд євро. Це інструмент Ukraine Facility, який допоможе нашому уряду фінансувати дефіцит бюджету, збільшить інвестиції в нашу економіку та пришвидшить наше членство в ЄС», – написав він у телеграмі.

1 лютого лідери країн Європейського союзу погодили виділення 50 мільярдів євро на допомогу Україні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Європарламент підтримав надання 50 млрд євро для роботи Українського фонду

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Верховний суд США ...
Наступна новина: У Тернополі діє соціальна ...

КОМЕНТАРІ