CNN: на тлі зволікань Конгресу Пентагон вивчає останній варіант надання допомоги Україні

CNN: на тлі зволікань Конгресу Пентагон вивчає останній варіант надання допомоги Україні

01.03.24 09:12 0 89
Пентагон зважує, чи використовувати останнє джерело фінансування, яке у нього залишилося, для військової допомоги для підтримки війни України проти Росії навіть без гарантій, що ці кошти будуть відшкодовані, повідомляє CNN із посиланням на джерела в Міноборони США.

Зазначається, що оборонне відомство США все ще має в своєму розпорядженні близько 4 мільярдів доларів президентських повноважень для України, що дозволяє Пентагону залучати з власних запасів військову техніку для Києва.

Але, як зауважує СNN, Пентагон раніше не бажав витрачати будь-яку частину цих грошей, що залишилися, без гарантій, що вони будуть відшкодовані, тому що взяття із запасів Міноборони без плану поповнення цього обладнання може вплинути на готовність американських військ.

Але в умовах, коли Україна все більше потребує військової допомоги США, а керівництво республіканців у Палаті представників США відмовляється провести голосування щодо надання додаткового фінансування, високопоставлені чиновники обговорюють, чи існує якась внутрішня фінансова подушка, яка дозволила б міністерству витратити принаймні частину цієї суми.

Читайте також: Держдеп США: ситуація на полі бою в Україні є «надзвичайно серйозною»

Жодних рішень поки не ухвалили, підкреслили чиновники. Але розмови про цей варіант та інші потенційні плани Б стають дедалі актуальнішими протягом останніх кількох тижнів, оскільки ситуація на полі бою в Україні стає все більш жахливою, заявили чиновники.

Українські війська були змушені економити боєприпасів і залишити певні позиції, зокрема місто Авдіївку 17 лютого. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія рухається на захід від Авдіївки: ЗСУ вийшли з Ласточкиного

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ