Розвідка Британії проаналізувала,як війна проти України позначилася на впливі Росії на її сусідів

Розвідка Британії проаналізувала,як війна проти України позначилася на впливі Росії на її сусідів

01.03.24 10:48 0 106
Від початку повномасштабної війни Росії проти України загальний російський вплив на її найближчих сусідів знизився, заявляє розвідка Великої Британії.

«Війна проти України сприяла значному зсуву у відносинах Росії з країнами колишнього Радянського Союзу. Росія майже напевно продовжує розглядати збереження свого впливу в цих країнах як пріоритет зовнішньої політики, вирішальний для внутрішньої безпеки й економічного процвітання. З лютого 2022 року … загальний вплив Росії на її найближчих сусідів знизився», – йдеться в повідомленні, опублікованому Міністерство оборони Британії 28 лютого.

У британській розвідці зауважили, що ресурси, які Росія виділила для ведення війни проти України, та її неспроможність досягти військового прориву поставили під сумнів традиційну позицію Росії як гаранта регіональної безпеки, а порушення Росією суверенітету України підняло питання про перспективу загрози безпеці з боку самої Росії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Волкер: військова співпраця Москви з Іраном та КНДР – це не прояв великої сили Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати в Тирасполі ...
Наступна новина: Генштаб: російські війська ...

КОМЕНТАРІ