Поріг застосування Росією ядерної зброї набагато нижчий,ніж говорить Путін – FT

Поріг застосування Росією ядерної зброї набагато нижчий,ніж говорить Путін – FT

01.03.24 08:57 0 55
Витік російських секретних документів показав, коли Москва готова застосувати ядерну зброю, і цей поріг виявився набагато нижчим, ніж публічно говорив президент РФ Володимир Путін, пише Financial Times.

Це випливає із документів, з якими журналістів видання ознайомили джерела на Заході. Журналісти побачили 29 секретних файлів, складених у період із 2008 до 2014 року. Експерти стверджують, що вони актуальні для сучасної російської військової доктрини.

У презентації критеріями застосування зброї вказані висадка противника на територію Росії, розгром з?єднань, розгорнутих на кордоні, або неминучий напад противника з використанням звичайного озброєння.

«Серед інших можливих умов — знищення 20% російських підводних човнів з балістичними ракетами стратегічного призначення, 30% ударних атомних підводних човнів, трьох і більше крейсерів, трьох аеродромів або одночасна атака на головний і резервний берегові командні центри», – вказано в публікації.

Також серед потенційних причин застосування тактичної ядерної зброї — «стримування держав від агресії або ескалації військових конфліктів», «зупинення агресії», запобігання поразці російських військ у битві та підвищення ефективності флоту. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія зруйнувала світову систему безпеки: експерти про загрози розповсюдження ядерної та біологічної зброї

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі спеціальна ...
Наступна новина: Україна стурбована,що ...

КОМЕНТАРІ