Спікери 23 парламентів закликали Палату представників США розглянути допомогу Україні – Стефанчук

Спікери 23 парламентів закликали Палату представників США розглянути допомогу Україні – Стефанчук

01.03.24 09:22 0 68
Спікери 23-х парламентів й очільниця Європарламенту Роберта Мецола направили відкритий лист до спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона з проханням внести на розгляд законопроєкт про виділення 60 мільярдів доларів допомоги для України, повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Наразі законопроєкт переданий до Палати представників та, згідно з правилами процедури, спікер Майк Джонсон має повноваження щодо його внесення на розгляд нижньою палатою американського Конгресу», – зауважив Стефанчук.

У листі зазначено, що політики вбачають у цій допомозі від США «інвестицію у індивідуальну й колективну безпеку».

«Вісь зла має бути переможена й усі винні мають бути притягнуті до відповідальності, що стане значним запобіжником від подальших конфліктів і поверне нашим народом відчуття керованості й безпеки», – йдеться у листі.

Голова Верховної ради зауважив, що лист залишається відкритим до підписання й іншими спікерами парламентів, які бажають до нього долучитися.

Напередодні Президент США Джо Байден у Білому домі зустрівся зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером більшості в Сенаті Чаком Шумером, лідером меншості в Палаті представників Гакімом Джеффрісом і лідером меншості в Сенаті Мітчем МакКоннеллом. Під час переговорів Байден вкотре попередив конгресменів про «жахливу ціну» зволікання з наданням військової допомоги Україні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Палата представників США розгляне додатковий законопроєкт «вчасно, але кордон є пріоритетом» – Джонсон

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оплатити за спожиті ...
Наступна новина: Зеленський в Албанії бере ...

КОМЕНТАРІ