ЗМІ: Німеччина перевіряє людей з подвійним громадянством,які отримували допомогу як біженці з України

ЗМІ: Німеччина перевіряє людей з подвійним громадянством,які отримували допомогу як біженці з України

01.03.24 10:32 0 109
Федеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF) розглядає понад 5600 випадків, коли люди з українським паспортом могли неправомірно отримати соціальні виплати в Німеччині. Німецьке видання Die Welt повідомляє, що ці випадки стосуються лише людей з «українсько-угорськими зв'язками».

Як стало відомо виданню з джерел у міграційній службі, під час перевірок, які тривають уже кілька тижнів, було виявлено лише незначну кількість підозрюваних у шахрайстві з паспортами. Більшість осіб з подвійним громадянством, які були перевірені до цього часу, очевидно, мають українські та угорські паспорти. Тільки для цієї групи буде проведена «особлива процедура з'ясування сумнівів щодо громадянства осіб, які звернулися за тимчасовим захистом».

Відомство також заявляє, що, згідно з інформацією, отриманою від української та угорської влади, на було виявлено лише «208 осіб з угорським громадянством», а «українське громадянство було підтверджено для 1258 осіб». Міграційне відомство може тільки перевірити, чи немає ознак шахрайства.

У BAMF зазначають, що йдеться про людей із нещодавно виданими українськими паспортами, які розмовляють лише угорською мовою та можуть мати подвійне громадянство. Німецькі державні органи повинні вирішити, як бути з цими справами, бо громадяни країн ЄС, зокрема і Угорщини, не мають права на соціальні виплати у Німеччині, які отримують українські біженці.

Ще минулої осені Міністерство внутрішніх справ ФРН звернулося до федеральних земель з проханням повідомляти міграційному відомству про сумнівні випадки. За даними німецького видання Spiegel, до відомства вже надійшло 5609 повідомлень про підозрілі випадки, найбільше з Баварії (2846), далі йдуть Баден-Вюртемберг (1980), Тюрингія (697) і Нижня Саксонія (81). Міграційне відомство проводить перевірку громадянства у співпраці з українською та угорською владами. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Соціальна допомога для українців у Німеччині: напруга зростає?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спільна слідча група з ...
Наступна новина: Верховний суд США ...

КОМЕНТАРІ