Ремонт укриття з порушеннями: завдяки прокуратурі підприємство поверне до бюджету громади понад пів мільйона гривень

Ремонт укриття з порушеннями: завдяки прокуратурі підприємство поверне до бюджету громади понад пів мільйона гривень

01.03.24 11:28 0 99
За принципової позиції прокуратури Північно-західний апеляційний господарський суд визнав недійсним договір підряду на проведення поточного ремонту укриття в навчальному закладі та зобов'язав стягнути з товариства до бюджету громади майже 594 тис. гривень.

У грудні 2022 року між закладом освіти Бабинської сільської ради Рівненського району та приватним підприємством укладено договір на ремонт споруди цивільного захисту в ліцеї.

Втім, прокурорами встановлено, що цей договір фактично укладено на проведення не поточного, а капітального ремонту, до того ж з порушенням вимог законодавства та державних будівельних норм.

Крім того, сторонами визначено та у документі зафіксовано, що гарантійний термін робіт складає 2 роки, а не 10 як це передбачено законом.

Усе це і стало підставою для звернення прокуратури до суду. Спочатку господарський суд Рівненської області, а потім і Північно-західний апеляційний господарський суд погодилися з позицією прокурора і визнали, що вказаний договір суперечить інтересам держави та суспільства.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Путін заявив про загрозу ...
Наступна новина: Відновлено послугу ...

КОМЕНТАРІ