Торік на Рівненщині зареєстрували 3033 шахрайства – правоохоронці посилюють боротьбу зі злочинцями

Торік на Рівненщині зареєстрували 3033 шахрайства – правоохоронці посилюють боротьбу зі злочинцями

01.03.24 10:50 0 100
В умовах тривалої збройної агресії російської федерації, категорії та способи вчинених кримінальних правопорушень зазнали певних змін, а складна соціально-економічна ситуація у державі активізувала шахраїв, які постійно придумують все нові схеми, аби виманити у потерпілих їх банківські реквізити та просто вкрасти гроші з їхніх карток.

Кількість зереєстрованих фактів шахрайств збільшується і в Україні загалом, і на Рівненщині зокрема. Так, впродовж 2023-2024 років правоохоронцями регіону розпочато 3275 кримінальних проваджень цієї категорії. При цьому найпоширеніші види шахрайств:

- «реалізація» товарів через інтернет – 683;

- використання фішингових посилань – 223;

- надання інформації «банківським» працівникам – 197;

- використання схем надання допомоги – 189.

Після невідкладних слідчих дій 184 кримінальні провадження скеровані за підслідністю до тих регіонів України, де діяли шахраї. Водночас, на Рівненщині впродовж 2023-2024 років до суду з обвинувальним актом скеровано 147 кримінальних проваджень за фактами вчинення 539 злочинів. У цих провадженнях встановлено збитків на загальну суму понад 22 млн гривень.

З огляду на криміногенну ситуацію в регіоні та підвищений запит суспільства на справедливість, в обласній прокуратурі правоохоронці, представники державних органів області та банківських установ на засіданні профільної міжвідомчої робочої групи обговорили проблемні питання попередження шахрайств та розробили механізми щодо оперативнішого виявлення злочинців. Зокрема, із залученням мобільних операторів та банківських установ, які надаватимуть дані щодо фінансових операцій та місць перебування зловмисників.

Поряд з цим, вкотре нагадуємо, шахраї не зупиняються у своїй винахідливості! Тож ніколи, нікому та ні за яких обставин не повідомляйте дані своєї банківської карти та не переходьте за посиланнями сумнівних веб-ресурсів, які пропонують допомогу та «легкі» гроші.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ