Австралія запровадила нові санкції проти чиновників РФ через смерть Навального

Австралія запровадила нові санкції проти чиновників РФ через смерть Навального

02.03.24 10:29 0 96
Австралія запровадила нові санкції проти російських чиновників у зв'язку зі смертю опозиціонера Олексія Навального, йдеться в повідомленні на офіційному сайті Міністерства закордонних справ країни.

Зазначається, що «під економічні обмеження потрапили ще троє людей, пов'язаних із колонією, де помер політик». Уточнюється, що санкції приурочені до похорону Навального, який має відбутися 1 березня у Москві.

У повідомленні МЗС також йдеться, що «Австралія закликає провести незалежне та прозоре розслідування у зв'язку зі смертю політика».

Відомо, що нові санкції Австралії торкнуться:

* заступника директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерія Бояринєва;

* начальника Управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу Ігоря Ракитіна;

* начальника ІЧ-3 у селищі Харп Вадима Калініна.

Про смерть Навального в колонії на півночі Росії стало відомо 16 лютого. Тіло загиблого політика передали матері лише 24 лютого. У медичному висновку, який показали Людмилі Навальній, зазначили «природні причини» смерті. За словами соратників опозиціонера, до цього слідчі шантажували матір політика й вимагали від неї провести похорон сина «тихо», «в сімейному режимі». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Путін має відповісти за те, що зробив із сусідньою мирною країною» – Юлія Навальна в Європарламенті

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Винищувачі НАТО за добу ...

КОМЕНТАРІ