ISW: відсутність реакції Путіна на заклик про «захист Придністров'я» не виключає ескалаційні дії Кремля проти Молдови

ISW: відсутність реакції Путіна на заклик про «захист Придністров'я» не виключає ескалаційні дії Кремля проти Молдови

02.03.24 12:46 0 79
Президент РФ Володимир Путін не відповів на заклик від так званого Конгресу депутатів підтримуваного Росією сепаратистського молдовського регіону Придністров'я «про захист», але така відсутність відповіді все ще дає Кремлю кілька можливих варіантів дій пізніше, заявляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Конгрес депутатів Придністров'я ухвалив сім рішень, що надають Кремлю обґрунтування для широкого спектру можливих ескалаційних дій проти Молдови, до яких Кремль може вдатися в найближчій або довгостроковій перспективі, і багато з цих можливих варіантів дій не є взаємовиключними», – йдеться в повідомленні.

Аналітики зауважують, що відсутність відповіді Путіна під час його звернення 29 лютого не виключає всіх можливих варіантів російських дій, про які ISW писав у своїй оцінці 28 лютого, «зокрема і найбільш ймовірного – щодо посилення гібридних операцій із дестабілізації Молдови – і найбільш небезпечного: формальної анексії Придністров'я в майбутньому, щоб виправдати військові дії проти Молдови в довгостроковій перспективі». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США «уважно стежать» за ситуацією в Придністров'ї – Держдепартамент

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Військовій частині,де ...
Наступна новина: «Вагнерівці» готують ...

КОМЕНТАРІ