Активісти: ув’язненого кримчанина Рустема Мурасова етапують до російського Володимира

Активісти: ув’язненого кримчанина Рустема Мурасова етапують до російського Володимира

03.03.24 14:06 0 105
Засуджений на 12 років позбавлення волі фігурант справи кримських мусульман Рустем Мурасов повідомив, що його етапують до російського міста Володимир. Про це пише правозахисна організація «Кримська солідарність» із посиланням на лист чоловіка, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

Як зазначається, етап розпочався 17 лютого. Мурасова вивезли зі слідчого ізолятора Новочеркаська із трьома іншими фігурантами справи.

«У Пермі нас розділили. Мене – на тимчасове утримання у ВК-29, а інших безпосередньо до СІЗО Пермі. Як я зрозумів, нас усіх везуть до Володимира. Здоров'я в нормі, загалом усе гаразд», – написав Мурасов.

Читайте також: Представництво президента в АРК відреагувало на нові обшуки в окупованому Криму

7 серпня 2021 року російські силовики в Криму провели одразу п'ять обшуків у будинках кримських татар. Після них затримали активістів Рустема Мурасова та Рустема Таїрова, у Балаклавському районі Севастополя – Джеббара Бекірова, у Бахчисарайському районі – активіста Завура Абдуллаєва, у Сімферопольському районі – Раїфа Февзієва.

Громадське об'єднання «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Олексія Ладіна повідомляло, що затриманих кримських татар підозрюють у «створенні та участі у терористичній організації». Згодом їм присудили від 12 до 17 років ув'язнення.

Голова Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв повідомляв, що за 2023 рік у Криму правозахисники зафіксували 173 затримання, 65 обшуків, 217 арештів, 186 допитів, а також майже 300 випадків порушення права на справедливий суд та понад 50 – права на здоров'я. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В окупованому Криму пройшли обшуки у кримських татар

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рютте і Зеленський ...
Наступна новина: Білорусь: журналіста Ігоря ...

КОМЕНТАРІ