«Це не те,що ми можемо надати в даний час» – канцлер Німеччини про відмову передати Україні ракети Taurus

«Це не те,що ми можемо надати в даний час» – канцлер Німеччини про відмову передати Україні ракети Taurus

03.03.24 13:06 0 59
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре виступив на захист своєї відмови від постачання Україні ракет Taurus.

Відповідаючи на запитання агенції DPA про це рішення, Шольц сказав, що «це не те, що ми можемо надати в даний час».

«Це рішення, яке я схвалив як канцлер, і я дотримуюсь його», – сказав Шольц, наголосивши, що наразі існує «дуже багато аргументів» проти постачання Україні крилатих ракет дальнього радіусу дії.

Він зазначив, що «не підтримає жодного рішення, яке призведе до того, що німецькі солдати якимось чином будуть залучені до військової операції у зв'язку з жахливою війною Росії проти України».

Шольц вже робив подібні коментарі кілька днів тому, заявляючи, що система озброєнь Taurus є дуже далекобійною і потребує програмування, що, за словами Шольца, може вимагати участі німецьких солдатів.

Читайте також: Може призвести «до участі у війні»: Шольц відповів, чому Німеччина не надає Україні Taurus

Німецький парламент Бундестаг 22 лютого відхилив проєкт опозиції щодо постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Натомість в іншому проєкті резолюції, представленому депутатами від правлячої коаліції, уряд Німеччини закликали до постачання Україні «додатково необхідних більш далекобійних збройових систем», але ракети Taurus у ньому не згадуються.

Останні пів року позиція уряду Німеччини в питанні надання Україні далекобійних ракет Taurus німецького виробництва залишається незмінною.

6 серпня 2023 року депутат парламенту владної в Німеччині Соціал-демократичної партії Андреас Шварц уперше закликав Берлін поставити Україні крилаті ракети великої дальності. Як сказав він в інтерв'ю журналу Der Spiegel, його країна має надати Україні крилаті ракети Taurus – зброю повітряного базування з дальністю близько 500 кілометрів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Начальник Генштабу Британії закликає посилювати армію через загрозу Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії повідомляють про ...
Наступна новина: Повітряні сили ...

КОМЕНТАРІ