Рютте і Зеленський домовилися про прискорення надання Україні F-16

Рютте і Зеленський домовилися про прискорення надання Україні F-16

03.03.24 14:01 0 77
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте і президент України Володимир Зеленський домовилися про прискорення процесу постачання в Україну винищувачів F-16.

«Щодо F-16: ми йдемо за графіком. Це означає, що пізніше цього року вони будуть на українському небі, але ще багато чого потрібно зробити. Одна з речей, щодо якої ми погодилися – це прискорити цей процес у тому сенсі, що нам потрібно переконатися, що не буде жодних перешкод, які зможуть спричинити затримки», – сказав він на спільній з українським президентом Володимиром Зеленським пресконференції.

За словами Рютте, під час переговорів обговорювалися можливості щодо прискорення передачі F-16.

«Тому ми попросимо наші міністерства оборони попрацювати над цим разом із нашими партнерами, такими як Норвегія, Бельгія та іншими країнами, що входять до коаліції F-16. Тому що Україна потребує цієї переваги в повітрі так швидко, як потрібно», – сказав він.

Володимир Зеленський зауважив, що Україна очікує в цьому році уже першу частину цих літаків.

Читайте також: Українські льотчики вже відпрацьовують на F-16 завдання ударів по цілях – Ігнат

Раніше Міністерство оборони Данії повідомляло, що країна передасть Україні винищувачі F-16 цього літа. У відомстві зауважили, що встановити чіткий графік передачі винищувачів F-16 важко, тому що «є кілька умов, які повинні бути виконані для того, щоб Україна могла використовувати надані літаки».

Данія і Нідерланди стали першими країнами, які пообіцяли передати Україні винищувачі F-16, але це станеться після завершення навчання українських пілотів.

14 лютого пройшла чергова зустріч у форматі «Рамштайн», у ході якої партнери України звітували про просування щодо підготовки українських пілотів та передачі їй західних винищувачів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: F-16 «за графіком» і снаряди «з усього світу». Марк Рютте з полів Мюнхена про допомогу Україні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС: в Одесі виявили ...
Наступна новина: Активісти: ув’язненого ...

КОМЕНТАРІ