У Росії через новий закон можуть заблокувати «Вікіпедію»

У Росії через новий закон можуть заблокувати «Вікіпедію»

05.03.24 11:39 0 73
У Росії відповідно до нового закону про заборону популяризації VPN можуть заблокувати інтернет-енциклопедію «Вікіпедія». Про це 3 березня написав у своєму телеграм-каналі заступник голови комітету Державної думи РФ із інформаційної політики, інформаційних технологій та зв?язку Антон Горєлкін.

За його словами, стаття «Вікіпедії» про VPN-сервіси має всі ознаки, що дозволяють Роскомнагляду ввести блокування. Горєлкін зазначив, що для блокування ресурсу є й інші приводи. «У регулятора є ще цілий ряд претензій, за багатьма з яких вже є судові рішення. Законні підстави для блокування «Вікіпедії» є, залишилося зробити так, щоб це не викликало різкого дискомфорту у користувачів», – написав депутат.

З 1 березня в Росії набрала чинності заборона на «рекламу або популяризацію обходу блокувань». «Роскомнагляд» зможе блокувати не тільки інструкції щодо встановлення VPN, але й заклики до використання таких засобів. Прямої заборони застосування способів обходу у Росії немає, відповідальність також не передбачена, зазначає «Новая газета. Европа». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як у Білорусі блокували YouTube і чи можна це зробити повністю

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На кордоні Казахстану й ...
Наступна новина: Для мешканців запрацює ...

КОМЕНТАРІ