Посли ЄС у Москві не захотіли слухати Лаврова

Посли ЄС у Москві не захотіли слухати Лаврова

06.03.24 10:31 0 84
Посли країн Євросоюзу в Москві відмовилися від запропонованої зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомив сам очільник зовнішньополітичного відомства РФ. У представництві Євросоюзу виданню РБК заявили, що відмова була викликана низьким рівнем довіри до російського МЗС.

Лавров розповів, що зустріч із європейськими дипломатами мала бути присвячена майбутнім президентським виборам у Росії. Проте, за словами Лаврова, за два дні до заходу в МЗС отримали повідомлення, що посли на зустріч не прийдуть.

«Можете собі уявити відносини з державами на дипломатичному рівні, чиї посли бояться прийти на зустріч з міністром країни, в якій вони акредитовані? Де таке взагалі бачили?» – сказав Лавров на дискусії під час Всесвітнього фестивалю молоді у Сочі.

Міністр також сказав, що на зустрічі хотів обговорити з послами інформацію про те, що посольства країн Євросоюзу в Москві нібито мають намір підтримувати російську «несистемну опозицію» і використовувати якісь «механізми втручання». Лавров заявив, що збирався застерегти іноземних дипломатів від таких дій. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мецола розповіла, чи визнаватиме Європарламент результати виборів президента Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Блокада абсолютно ...
Наступна новина: Сирський повідомив про ...

КОМЕНТАРІ