196 українських дитячих будинків перемістили за кордон – Національна сервісна служба

196 українських дитячих будинків перемістили за кордон – Національна сервісна служба

06.03.24 09:20 0 81
Від початку повномасштабної війни з Росією, 196 дитячих закладів інтернатного типу були переміщені за кордон, розповів у інтерв'ю проєкту Радіо Свобода «Ти як?» голова Національної соціальної сервісної служби Василь Луцик.

За його словами, найбільше дітей, позбавлених батьківського піклування, проживає у Польщі, Німеччині і Туреччині.

«У нас майже всі діти з закладами перемістилися із супроводженням з України. Тобто це вихователі, які якраз і є педагогами, тому забезпечується україномовне оточення. Не в усіх країнах в нас достатня кількість вихователів, тому ми просимо наших міжнародних партнерів додатково наймати українців», – розповів Луцик.

Як зазначив голова сервісної служби, відомство спільно з Міністерством соціальної політики проводять виїзні моніторинги цих установ.

«Ми під час останнього моніторингу поспілкувалися з понад 400 дітьми, розпитали про умови без присутності вихователів, які в них є скарги. І на підставі цього ми формуємо звіт і цілісну картину перебування закладу в цій країні», – розповів Луцик. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Наші побоювання, що частину дітей італійці намагатимуться лишити в себе». В Італії відмовляються повертати сиріт-біженців з України?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Співробітника ВПС США ...

КОМЕНТАРІ