Новопавлівський напрямок: армія Росії 34 рази намагалася прорвати оборону ЗСУ – Генштаб

Новопавлівський напрямок: армія Росії 34 рази намагалася прорвати оборону ЗСУ – Генштаб

08.03.24 08:19 0 54
Російські війська протягом дня завдали двох ракетних і 67 авіаційних ударів, а також 95 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по українських позиціях і населених пунктах – про це заявив Генеральний штаб увечері 5 березня.

На північних напрямках ситуація суттєво не змінювалася. Також штаб не фіксував наступальних дій російських загарбників на Куп'янському напрямку.

«На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито п'ять атак противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито одну атаку противника в районі населеного пункту Біла Гора Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення», – йдеться в зведенні.

Читайте також: Сирський повідомив про «важливу розмову» з головою Пентагону про ситуацію на фронті

Крім того, Збройні сили відбили 22 атаки російських військ на Авдіївському напрямку, поблизу Бердичів, Тоненького, Первомайського, Невельського, Семенівки та Орлівки.

«На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Пречистівки та Красногорівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 34 рази намагався прорвати оборону наших військ», – повідомляє командування.

Штаб також зафіксував п'ять «безуспішних атак» РФ поблизу Гуляйполя, Малинівки та Роботиного на Оріхівському напрямку.

Крім того, російська армія здійснила два штурми у спробі вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра на Херсонщині.

Читайте також: Україна і Британія обговорюють, як «масштабувати успіхи у знищенні російського флоту»

Генштаб звітує про 11 авіаційних ударів ЗСУ по російських військах і ракетні ураження чотирьох військових цілей РФ.

У ніч проти 5 березня російські телеграм-канали почали повідомляти про вибухи в районі Керчі в окупованому Криму – жителі міста та окупаційна адміністрація заявили про атаку безпілотниками та ракетами. Вранці Головне управління розвідки Міноборони підтвердило затоплення судна морськими дронами Magura V5 у співпраці з Військово-морськими силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Керченський міст тепер без охорони? ЗСУ потопили новітній російський корвет «Сергій Котов»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Біткоїн досяг нового ...
Наступна новина: Посольство Індії у РФ ...

КОМЕНТАРІ