ГУР прокоментувало підрив автомобіля організаторки незаконних виборів у окупованому Бердянську

ГУР прокоментувало підрив автомобіля організаторки незаконних виборів у окупованому Бердянську

08.03.24 09:00 0 78
Жінка, яка загинула внаслідок підриву автомобіля в окупованому Бердянську, була причетна до організації нелегітимних виборів на Запоріжжі – про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони 6 березня.

«6 березня 2024 року у тимчасово окупованому Бердянську була ліквідована колаборантка Самойленко Світлана Володимирівна, яка організовувала псевдовибори Путіна на окупованих територіях Запорізької області», – заявила розвідка.

За даними ГУР, після захоплення Бердянська в 2022 році жінка «добровільно пішла на співпрацю» із окупантами та працювала в російській окупаційній адміністрації. Згодом її призначили «заступницею мера з питань економіки, агросектору та фінансів» у Бердянську.

Читайте також: «Замазати кров?ю всіх»: навіщо Путін приєднав окуповані території до військового округу РФ?

Проти Самойленко відкрили кримінальне провадження за статтею про державну зраду.

«У межах підготовки до псевдовиборів путіна Світлана Самойленко прагнула вислужитись перед московитами: залякувала та тероризувала бердянців, примушуючи їх брати участь у незаконному фейковому голосуванні», – додали в управлінні.

Раніше 6 березня очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина, а також представники окупаційних органів Росії повідомили про підрив автомобіля членкині незаконної виборчої комісії у Бердянську, від отриманих травм жінка померла.

Місто Бердянськ та Бердянський район російські війська окупували наприкінці лютого 2022 року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Голоси заручників зарахують за Путіна»: в окупації стартували незаконні вибори президента РФ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ