«Залужний говорив про такий напрям»: Зеленський пояснив призначення посла в Британії

«Залужний говорив про такий напрям»: Зеленський пояснив призначення посла в Британії

08.03.24 08:57 0 68
Президент Володимир Зеленський у зверненні 7 березня прокоментував рішення призначити колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного послом у Великій Британії.

Зеленський підтвердив попередню заяву Міністерства закордонних справ про те, що він погодив Залужного на посаду посла.

«Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрям для себе – дипломатичний. Міністерство закордонних справ України направило відповідний запит на агреман», – сказав він.

Читайте також: Одна операція здатна переломити хід війни вже у 2024-му – військовий оглядач Михайло Самусь

За словами Зеленського, союзництво України з Британією «має тільки зміцнюватися».

Також президент повідомив про зустріч із міністром оборони Сполученого Королівства Ґрантом Шаппсом, який перебував в Україні з візитом. За його словами, він подякував за лідерство Британії в безпековій підтримці України.

« обговорили нашу подальшу взаємодію. Пріоритети очевидні: ППО, далекобійна зброя, артилерія. Постачання та спільне виробництво. І досягнення справедливості, щоб кожен російський убивця і вся їхня терористична держава відповідали за цю війну. Ми вже досягли з Британією історично безпрецедентного рівня співпраці», – додав Зеленський.

Читайте також: ЗСУ відкидають війська РФ під Авдіївкою та Мар'їнкою: наступ вдалося зупинити?

Раніше 7 березня МЗС заявило, що президент Володимир Зеленський погодив призначення колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного послов у Великій Британії.

До липня 2023 року послом України в Лондоні був Вадим Пристайко.

8 лютого Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського новим головнокомандувачем Збройних сил України – замість Валерія Залужного, якому голова держави подякував «за два роки захисту». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Камерон: Британія може надати Україні позику під гарантію заморожених активів Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ