Держдеп США: протокол про вступ Швеції до НАТО набув чинності

Держдеп США: протокол про вступ Швеції до НАТО набув чинності

08.03.24 11:45 0 62
Королівство Швеція офіційно приєдналося до Північноатлантичного альянсу – про це йдеться в повідомленні Державного департаменту США від 7 березня.

«7 березня 2024 року були виконані умови для набрання чинності, викладені в статті II Протоколу Північноатлантичного договору про приєднання Королівства Швеція. Відповідно, Протокол набув чинності 7 березня 2024 року», – йдеться в заяві.

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон 7 березня перебуває з візитом у Вашингтоні.

Читайте також: У Польщі почали запуск першої спільної інституції України й НАТО – уряд

Раніше повідомлялося, що держсекретар США Ентоні Блінкен мав отримати ратифікаційні документи після місяців напруженої боротьби за отримання необхідного схвалення від усіх членів НАТО.

Після початку повномасштабної війни Росії в Україні Швеція разом із Фінляндією відмовилася від політики військового нейтралітету, якого дві скандинавські країни дотримувалися впродовж десятиліть. Фінляндія була прийнята до альянсу в квітні 2023 року як 31-й член організації.

Для прийняття нових країн необхідна одностайна підтримка всіх членів НАТО, заявку Швеції тривалий час не схвалювали Туреччина і Угорщина. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зміцнити оборону Європи та України: Франція та Чехія підписали план співпраці

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль передав 50 FPV ...
Наступна новина: В Україні запустили проєкт ...

КОМЕНТАРІ