В Азербайджані затримані журналісти та опозиціонери

В Азербайджані затримані журналісти та опозиціонери

08.03.24 14:17 0 76
В Азербайджані 6 березня затримані дев?ять журналістів, пов?язаних із незалежним інтернет-телеканалом Toplum TV, а також щонайменше три політичні активісти. Це сталося після обшуків у редакції Toplum та вдома у затриманих. Про обшуки та затримання їхні близькі повідомили Бі-Бі-Сі та азербайджанській службі Радіо Свобода. МВС Азербайджану коментарів не дає.

Обшук у редакції Toplum TV у Баку розпочався вранці. Родичі журналістів розповіли, що їх відвезла поліція, зв?язку з ними немає. Головний редактор Toplum Хадіджа Ісмаїл заявила, що не знає, що могло стати причиною переслідування, і що жодних юридичних підстав для порушення справ проти Toplum немає. «Ми не були причетні до жодного злочину і не робили жодних протизаконних дій. Це черговий крок у хвилі репресій у країні», – сказала вона.

Азербайджанська служба Радіо Свобода уточнює, що після обшуку у своєму будинку було затримано співробітника Toplum Фаріда Ісмаїлілова. Під час обшуку, за словами родичів, вилучено понад три тисячі євро, причому Ісмаїлілов заявив, що ці гроші не належать йому. Інший обшук відбувся у квартирі громадянського активіста Акіфа Гурбанова, його також затримали. Поліція не дозволила адвокатам як Гурбанова, так і Ісмаїлілова бути присутніми під час обшуків.

Toplum TV – незалежне інтернет-телебачення. Окрім іншого, воно публікує розслідування про порушення прав людини та корупцію в Азербайджані. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Азербайджані ухвалили закон, який обмежує роботу незалежних ЗМІ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Санду перед підписанням ...
Наступна новина: У Фінляндії оголосили ...

КОМЕНТАРІ