Росіян і білорусів як «нейтральних» спортсменів допустять на тенісний турнір Олімпіади в Парижі

Росіян і білорусів як «нейтральних» спортсменів допустять на тенісний турнір Олімпіади в Парижі

08.03.24 17:32 0 72
Російські та білоруські тенісисти як «нейтральні» спортсмени зможуть взяти участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року за умов дотримання вимог Міжнародного олімпійського комітету. Про це йдеться у поширеній 6 березня заяві Міжнародної федерації тенісу (ITF).

В ITF зазначили, що їхнє рішення збігається з рішенням більшості міжнародних федерацій щодо індивідуальних змагань та спортсменів, які беруть участь у Іграх 2024 року.

«Позиція ITF також відповідає чинній міжнародній політиці тенісу, яка була ухвалена в березні 2022 року», – йдеться у заяві.

Чи не єдиною російською тенісисткою, яка засудила повномасштабне вторгнення Росії в Україну, є 26-річна Дар?я Касаткіна. У 2023 році в інтерв?ю британському виданню The Times вона сказала: «Я хочу мати змогу поважати себе, коли дивлюсь у дзеркало. І якщо бути хорошою людиною означає, що я повинна пожертвувати своїм домом, то це мій вибір... Зараз для мене небезпечно повертатись додому з огляду на чинний режим. Як гомосексуалці, яка засуджує війну, це просто неможливо повернутися назад. Але я не шкодую про це навіть на один відсоток». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Це не змиє кров на їхніх руках» – глави МЗС Литви та Естонії засудили рішення МОК щодо російських спортсменів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кількість страт в Ірані ...

КОМЕНТАРІ