Україна ніколи не просила про іноземні війська – Білий дім після закликів Макрона до союзників «не бути боягузами»

Україна ніколи не просила про іноземні війська – Білий дім після закликів Макрона до союзників «не бути боягузами»

08.03.24 17:18 0 87
Президент України Володимир Зеленський ніколи не просив західних військ для боротьби з повномасштабним вторгненням Росії, заявив Білий дім 5 березня після того, як президент Франції Емманюель Макрон повторив, що не виключає цієї ідеї.

«Президент Зеленський не просить цього, він просто просить інструменти й можливості. Він ніколи не просив іноземних військ, які б воювали за його країну», – сказав журналістам речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Макрон 5 березня заявив, що «повністю підтримує» заяви минулого тижня, в яких він не виключав розміщення західних військ в Україні, що викликало заперечення в Європі.

Читайте також: Зеленський відреагував на заяву Макрона щодо відправлення західних військ в Україну

Він також закликав союзників України «не бути боягузами» і підтримувати Київ. Президент Франції додав, що загроза стала нестримною і поширюється «щодня» на країни Європи.

«Це наша війна чи ні? Чи можемо ми відвернутися? Я так не думаю», – сказав Макрон, перебуваючи в Чехії.

Голова Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін, якого цитувало державне інформаційне агентство «РИА Новости», заявив, що коментарі Макрона свідчать про безвідповідальність лідерів Європи і підводять світ до межі ядерної війни.

Більшість європейських союзників заявили, що не посилатимуть війська в Україну після того, як президент Франції заявив 26 лютого, що не виключатиме розміщення західних військ в Україні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зміцнити оборону Європи та України: Франція та Чехія підписали план співпраці

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Троє людей зникли,20 ...
Наступна новина: Росіян і білорусів як ...

КОМЕНТАРІ