Прем’єр-міністр Болгарії Денков подає у відставку

Прем’єр-міністр Болгарії Денков подає у відставку

08.03.24 16:17 0 93
Голова болгарського уряду Ніколай Денков подає у відставку – про це заявила Рада міністрів країни 5 березня, передає місцева служба Радіо Свобода.

Як пояснив сам Денков, це частина плану ротації партій «Громадяни за європейський розвиток Болгарії» (ГЕРБ) і «Ми продовжуємо зміни – Демократична Болгарія» (ПП-ДБ). За його словами, він мав очолювати уряд протягом дев'яти місяців, після чого цю посаду має зайняти нинішня міністерка закордонних справ Марія Габріель.

Читайте також: Громадянин Болгарії заарештований у Лондоні за шпигунство на користь Росії

Ця новина з'явилася після того, як партія ГЕРБ представила проєкт коаліційної угоди раніше у вівторок. Представники ПП-ДБ побачили в ньому прогрес у переговорах щодо продовження правління. Це сталося після тижнів суперечок між двома партіями щодо вибору нових членів регуляторних органів і кандидатури міністра закордонних справ.

«Це не політична гра, це дотримання даного слова, це висловлення послідовності, чесної політичної гри й поваги до громадян», – сказав Денков.

Відставка Денькова – це відставка всього уряду. Проте він виконуватиме свої функції до обрання нового. Спочатку за його склад має проголосувати парламент.

ГЕРБ і ПП-ДБ досягли угоди щодо керівництва урядом Болгарії на ротаційній основі в травні минулого року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Денков: Болгарія і надалі надаватиме Україні військову допомогу, а безпекову угоду обговорюватимуть

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кінорежисер Лопатьонок ...
Наступна новина: Байден і Трамп здобули ...

КОМЕНТАРІ