Кінорежисер Лопатьонок пропонував авторитарним лідерам створити фільми,які «відбілюють репутацію» – розслідування

Кінорежисер Лопатьонок пропонував авторитарним лідерам створити фільми,які «відбілюють репутацію» – розслідування

08.03.24 16:03 0 127
Прокремлівський американський режисер українського походження Ігорь Лопатьонок планував створити фільми за участю американського продюсера Олівера Стоуна, які «відбілюють репутацію» білоруському авторитарному лідеру Олександру Лукашенку, президентові Азербайджану Ільгаму Алієву і президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. Лопатьонок також планував зняти серіал про «роль Росії» у Другій світовій війні. Про це йдеться у розслідуванні Центру дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) і казахстанського медіа «Влада».

«OCCRP і «Влада» отримали численні документи, які розкривають, що він (Лопатьонок – ред.) планував зняти низку документальних картин, що відбілюють автократів на чолі Білорусі, Азербайджану та ще кількох країн. Режисер обіцяв, що щонайменше у двох фільмах інтерв'юером виступить Олівер Стоун», – йдеться у розслідуванні.

Зазначено, що журналісти отримали листування команди Лопатьонка, в якому американський режисер Олівер Стоун «погодився взяти участь» у фільмі про Лукашенка. Однак «його плани змінилися» після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кремлівські наративи в головах американців: як Росія гальмує надання допомоги Україні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ