У Рівненській області до 10 років за ґратами загрожує водієві,який у Здолбунові збив на смерть велосипедистку

У Рівненській області до 10 років за ґратами загрожує водієві,який у Здолбунові збив на смерть велосипедистку

08.03.24 12:22 0 72
Прокурор Рівненської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного жителя Здолбунова, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Так, слідством встановлено, що пообіді 25 січня цього року в Здолбунові водій «Renault Meganе», перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп'яніння та рухаючись із перевищенням швидкості, на вулиці Шкільній збив велосипедистку, яка їхала у попутному напрямку.

В результаті ДТП 57-річна місцева жителька загинула на місці події. У крові водія виявили 6,6 проміле алкоголю, що вважається смертельною дозою.

Обвинувачений наразі перебуває під вартою. Свою вину чоловік визнає і переконує, що щиро кається. Обвинувальний акт скеровано до Здолбунівського районного суду.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівному судитимуть ...

КОМЕНТАРІ