У Рівному судитимуть підприємця,який налагодив канал втечі ухилянтів

У Рівному судитимуть підприємця,який налагодив канал втечі ухилянтів

08.03.24 12:32 0 69
Прокурором Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора транспортного підприємства, який організував незаконне переправлення військовозобов'язаних через державний кордон України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 39-річний житель Рівненського району, який займався міжнародними пасажирськими перевезеннями, під час воєнного стану налагодив схему виїзду з країни чоловіків мобілізаційного віку.

Підприємець, маючи електронний цифровий підпис та доступ до ІС «Шлях», вносив до неї дані ухилянтів під виглядом водіїв-міжнародників, проводив з ними детальні консультації щодо особливостей перетину кордону та надавав мікроавтобуси фірми для виїзду за кордон.

Правоохоронцями встановлено, що з січня до червня 2023 року у такий спосіб обвинувачений організував незаконний виїзд за межі України 19 клієнтів.

Майже усі вони перетинали кордон у пункті пропуску «Краківець», лишаючи потім автівки в заздалегідь обумовлених місцях.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ