Звернення міського голови Тернополя з нагоди 71-ої річниці від дня загибелі Головнокомандувача УПА Романа Шухевича

Звернення міського голови Тернополя з нагоди 71-ої річниці від дня загибелі Головнокомандувача УПА Романа Шухевича

08.03.24 08:10 0 56
5 березня 1950 року загинув Головний командир УПА Роман Шухевич (Тарас Чупринка).

Роман Шухевич був зразком командира, який у найважчий для України час зумів організувати боротьбу, яка тривала майже десятиліття. Він був для своїх бійців ідеалом і прикладом для наслідування. Таким він залишається і для нашого покоління - командиром «Армії Нескорених».

Пророчі слова Романа Шухевича: «На героїзмі УПА й визвольно-революційного підпілля будуть виховуватися нові українські покоління».

Як і передбачив Головнокомандувач, вся українська нація об’єдналася у боротьбі проти нової московської чуми. Саме виховані на героїзмі УПА новітні захисники та захисниці України б’ють московську нечисть. А червоно-чорний прапор Української Повстанської Армії Шухевича вшитий на шеврони наших Героїв-захисників. Став прапором Воюючої України.

«Здобути Українську державу або загинути в боротьбі за неї», — це вже не лише гасло ОУН. Це гасло кожного українського військового, кожного волонтера. Кожного Українця.

Тож віддамо шану справжньому Герою України Роману Шухевичу-Чупринці. Рівняємося на його приклад, продовжуємо бити ворога, як колись бив Головнокомандувач УПА.

Слава Україні! Героям слава!

Міський голова Тернополя Сергій НАДАЛ

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лисак: обстріли РФ ...

КОМЕНТАРІ