Байден закликав Ізраїль не використовувати допомогу Газі як «розмінну монету»

Байден закликав Ізраїль не використовувати допомогу Газі як «розмінну монету»

09.03.24 14:53 0 97
Президент США Джо Байден попередив Ізраїль, що він не може використовувати гуманітарну допомогу для Сектору Газу як «розмінну монету» у боротьбі проти «Хамасу», який США і ЄС визнали терористичною організацією, і закликав до негайного тимчасового припинення вогню в Газі.

Байден сказав про це, виступаючи в Конгресі США зі щорічним посланням про стан справ у країні.

Президент США також повідомив про свій наказ американським військовим очолити «надзвичайну місію» для будівництва тимчасового порту на березі Сектору Гази для сприяння доставці допомоги.

«Тимчасовий пірс дозволить значно збільшити кількість гуманітарної допомоги, що надходить до Гази щодня. Але Ізраїль також має долучитися. Ізраїль має пропустити більше допомоги в Газу і забезпечити, щоб гуманітарні працівники не потрапили під перехресний вогонь. Я кажу це керівництву Ізраїлю. Гуманітарна допомога не може бути другорядним фактором чи розмінною монетою. Захист і порятунок невинних життів має бути пріоритетом», – сказав президент США. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Військові США та Йорданії скинули гуманітарну допомогу жителям Гази з повітря

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У столиці Канади знайшли ...
Наступна новина: Cейм Польщі закликав ...

КОМЕНТАРІ