У Рівненській області за втручання прокуратури ще 7 випускників вразливих категорій отримають належні їм виплати

У Рівненській області за втручання прокуратури ще 7 випускників вразливих категорій отримають належні їм виплати

09.03.24 13:21 0 69
Рівненський окружний адміністративний суд задоволив позовну заяву Здолбунівської окружної прокуратури та зобов'язав заклад освіти виплатити випускникам 99 тисяч гривень належної їм фінансової допомоги.

Так, прокурорами встановлено, що 7 випускників 2021-2023 років з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, після закінчення навчання в професійно-технічному закладі на Острожчині, не отримали одноразової грошової допомоги у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку у розмірі, встановленому Законом України «Про Державний бюджет України», яка підлягає виплаті при випуску з навчального закладу. Йдеться про близько 15-16 тисяч гривень кожному з них, залежно від року випуску.

Для усунення виявлених порушень законодавства та враховуючи, що гарантовані державою кошти виплачуються випускникам пільгової категорії незалежно від їх працевлаштування або подальшого навчання, Здолбунівська окружна прокуратура звернулася до суду в порядку адміністративного судочинства.

Суд підтримав позицію прокурора та зобов'язав заклад освіти нарахувати та виплатити випускникам одноразову грошову допомогу.

Загалом, з початку року, завдяки системній роботі та принциповій позиції прокуратури вдалося відстояти право 33 випускників на такі виплати. Загалом це близько пів мільйона гривень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ОВА: через удар Росії по ...
Наступна новина: Із Гази евакуювали чергову ...

КОМЕНТАРІ