Міністр оборони Італії виступив проти відправки західних військ в Україну

Міністр оборони Італії виступив проти відправки західних військ в Україну

12.03.24 08:10 0 68
Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто виступив проти відправки західних військ в Україну, заявивши, що «це стане на заваді дипломатії».

«Введення військ в Україну означає крок до односторонньої ескалації, яка перекреслить шлях дипломатії. Немає сенсу висувати такі міркування зараз, після двох років війни», – зазначив Крозетто в інтерв'ю виданню La Stampa.

За його словами, Франція та Польща, не виключаючи відправку військ в Україну, «можуть говорити від свого імені, а не від імені НАТО», яке «формально й добровільно залишилося осторонь війни».

Він додав, що «за рік західні країни вийшли на рівень виробництва, який може допомогти Україні у постачанні зброї, втім визнав, що він все ще нижчий, ніж у Росії».

«Ми маємо надавати всю можливу підтримку Києву, не відступаючи, але ми повинні думати про те, щоб допомогти українцями відновити свою свободу, територію та безпеку також і в інший спосіб: активізуючи дипломатичні шляхи з більшою силою і напористістю», – вказав Крозетто.

Міністр оборони Італії вказав на зустріч президента України Володимира Зеленського зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом та висловив сподівання, що «завдяки цим зусиллям вдасться досягти прогресу».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідка Британії: розширення Україною оборонних ліній зменшить здатність Росії просуватися вперед

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як розпізнати нестачу ...
Наступна новина: СБУ повідомляє про ...

КОМЕНТАРІ