Остаточного порозуміння з урядом немає – польські фермери про зустріч із Туском

Остаточного порозуміння з урядом немає – польські фермери про зустріч із Туском

12.03.24 10:25 0 72
«Перелому» в переговорах прем'єр-міністра Польщі з фермерами не сталося, аграрії не почули чогось такого, щоб могло б спонукати їх зупинити страйк, сказав один із фермерів Анджей Соботінський після зустрічі з Туском 9 березня.

Зустріч голови польського уряду з лідерами фермерських організацій, які рівно місяць тому почали страйк і блокування польсько-українського кордону, тривала понад три години, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Прем?єр сказав, що буде намагатися переконати Єврокомісію щодо «Зеленого курсу». А щодо кордону, то сказав, що не закриє кордон», – повідомив фермер Анджей Соботінський.

За його словами, також Туск сказав, що допоможе за рахунок державних коштів скупити у фермерів надлишок збіжжя, і доручив Міністерству сільського господарства порахувати, які б це мали бути суми.

Читайте також: Протест польських фермерів: чи постане на польсько-українському кордоні «Варшавська стіна»?

«Це є якесь розв?язання проблеми щодо надлишку збіжжя на польського ринку. Це б дозволило фермерам продати те, що залишається, і мати порожні склади. Але якщо і далі буде надходити збіжжя з Росії та інших країн з поза ЄС – то за рік буде та сама проблема», – сказав Соботінський.

Він додав, що остаточного порозуміння з урядом немає, слова Туска аграрії взяли до відома і чекають на конкретні рішення. Про припинення протесту і блокади кордону, за його словами, наразі не йдеться.

В уряді Польщі зустріч поки що не коментували. Минулого тижня голова польського уряду заявив про можливе тимчасове закриття польсько-українського кордону для товарообігу. За його словами, Україна теж до цього готова. Утім, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що ніхто з українського боку не веде переговори про закриття кордону, бо вільний кордон – це питання виживання у війні з Росією. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Перекриті вулиці, зупинений громадський транспорт – польські фермери протестують у Варшаві 

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: NBC: республіканці ...
Наступна новина: У Білорусі знову оголосили ...

КОМЕНТАРІ