Суспільне заявляє,що з міжнародної телеверсії «Оскар» вирізали перемогу «20 днів у Маріуполі»

Суспільне заявляє,що з міжнародної телеверсії «Оскар» вирізали перемогу «20 днів у Маріуполі»

14.03.24 08:41 0 53
У скороченій міжнародній телеверсії 96-ї Церемонії вручення нагород премії «Оскар» організатори вирізали номінацію «Найкращий повнометражний документальний фільм», у якій перемогу здобула українська документальна стрічка «20 днів у Маріуполі».

Як заявляє Суспільне, 11 березня о 20:30 на телеканалі Суспільне Культура, який є ексклюзивним транслятором церемонії вручення «Оскар» в Україні, був запланований показ міжнародної скороченої версії, однак після отримання матеріалів для трансляції від організаторів команда виявила, що нагородження українських документалістів відсутнє.

Читайте також: «Фільм, який показує правду про російський тероризм»: Зеленський подякував авторам «20 днів у Маріуполі»

Команда Суспільного висловила своє обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited.

«Наша команда була шокована та глибоко розчарована, коли не побачила у монтажі міжнародної версії номінацію «Найкращий повнометражний документальний фільм», де справедливу нагороду здобула стрічка «20 днів у Маріуполі». Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом – тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії «Оскар». Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту», – зазначив виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук'ян Галкін.

На Суспільному зауважили, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про російського опозиційного політика Олексія Навального, «знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду».

Організатори наразі публічно не коментували заяву Суспільного.

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» здобув головну нагороду у світі кіно – премію «Оскар». Стрічка режисера Мстислава Чернова стала третім українським фільмом, номінованим на цю нагороду, і першим, який здобув золоту статуетку.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще 30 квадрокоптерів FPV ...
Наступна новина: Росія: влада Бєлгорода ...

КОМЕНТАРІ