Митниця попереджає про блокування пункту «Корчова – Краковець» на польському кордоні

Митниця попереджає про блокування пункту «Корчова – Краковець» на польському кордоні

14.03.24 08:09 0 69
Зранку 13 березня планувалися акції протесту й блокування руху вантіжвок перед пунктом пропуску «Корчова – Краківець» – про це повідомила Державна митна служба України в середу з посиланням на польську сторону.

«Зокрема, йдеться про: блокування представниками польських аграріїв і перевізників автодороги, по якій рухаються вантажівки на виїзд з Республіки Польща та в?їзд в Україну, на відстані до 1 км до пункту пропуску», – попереджає митниця.

Також «представники польських фермерів» планують блокувати автомагістраль А4 на відстані до 500 метрів до пункту пропуску. Митна служба зазначає, що цьому місці раніше блокування не здійснювалося.

Планується, що пасажирські легкові автомобілі та автобуси будуть рухатися в обидва боки безперешкодно.

Читайте також: Консул України у Любліні закликав Польщу забезпечити рух автобусів – поліція заперечує зупинку транспорту

9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Упродовж місяця вони планують блокувати всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах.

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва. За час протесту польських фермерів сталися щонайменше чотири випадки розсипання українського збіжжя.

Акції фермерів зі схожими вимогами також тривають в інших країнах Європи.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що питання деблокування кордону з Польщею має бути вирішене до 28 березня, інакше Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДПСУ заявляє про затримання 34 «порушників» на Буковині. На кадрах з місця події є ознаки насильства

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Держдепі США кажуть,що ...
Наступна новина: Єврокомісія підготувала ...

КОМЕНТАРІ