Єврокомісія оцінює,скільки кроків України на шляху до ЄС вважати завершеними

Єврокомісія оцінює,скільки кроків України на шляху до ЄС вважати завершеними

14.03.24 11:00 0 76
На засіданні колегії Єврокомісії 12 березня очікується дискусія довкола проміжної оцінки виконання реформ Україною та Молдовою на їхньому шляху до ЄС.

Як випливає з документів, що опинилися в розпорядженні Радіо Свобода, профільний єврокомісар із розширення згадає рекомендації з письмового звіту Єврокомісії восени, виконання яких у ЄС очікували від України, щоби рухатися далі.

Це, зокрема, збільшення штату Національного антикорупційного бюро, достатні повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції, ухвалення закону про лобіювання як частини антиолігархічного плану дій та врахування рекомендацій Венеційської комісії в частині законодавства про нацменшини, державну мову, ЗМІ та освіту.

Олівер Варгеї, як ідеться в проєкті його доповіді, запропонує вважати виконаними два з чотирьох кроків: а саме – збільшення чисельності працівників НАБУ до тисячі осіб (відповідне законодавство було схвалене в грудні 2023 – ред.) і подальше розширення штату щороку, також – скасування обмеження повноважень НАЗК. Агенство має право перевіряти вже перевірені активи, якщо надійшла нова інформація, а також – законність майна, придбаного декларантами до призначення на державну службу. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Два роки на шляху до ЄС – де зараз Україна?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 370 мешканців ...
Наступна новина: Тернопільська міська рада ...

КОМЕНТАРІ