Європарламент підтримав кримінальне покарання за порушення й обхід санкцій проти Росії

Європарламент підтримав кримінальне покарання за порушення й обхід санкцій проти Росії

14.03.24 09:25 0 64
Депутати Європейського парламенту схвалили нові правила для гармонізації роботи санкції між державами-членами ЄС – про це повідомила його пресслужба 12 березня.

За директиву проголосували 543 євродепутати, 45 виступили проти, 27 – утрималися. Вона передбачає криміналізацію порушення та обходу санкцій Євросоюзу.

«Порушення санкцій ЄС, в тому числі спрямованих проти Росії, має каратися», – йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, новий закон встановлює узгоджені визначення порушень, в тому числі відмову від заморожування коштів, недотримання заборони на поїздки чи ембарго на постачання зброї, переказ коштів підсанкційним особам або ведення бізнесу з державними підприємствами підсанкційних країн. Під це визначення підпадають також надання фінансових послуг і юридичних консультацій.

Читайте також: МЗС РФ повідомило, що викликало посла Швейцарії через рішення щодо заморожених російських активів

Законодавча ініціатива також визначає обхід санкцій як кримінальний злочин.

Водночас порушенням санкцій не вважатимуться «гуманітарна допомога чи підтримка основних людських потреб».

Доповідачка Софі інт Велд, коментуючи директиву, сказала, що вторгнення Росії до України отримує зиск від «шахраїв, які порушують закон у Європі».

«Нам потрібне це законодавче рішення, оскільки різні національні підходи створили слабкі місця та лазівки, і воно дозволить конфіскувати заморожені активи. Парламент застосував амбітний, гармонійний підхід до закону, і хоча ми не змогли закрити всі лазівки, які хотіли, це покращення поточної ситуації та демонстрація нашої рішучої підтримки України», – вважає вона.

Надалі рішення має формально підтримати Рада Євросоюзу, перш ніж воно стане законом. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Фінляндії оголосили перший вирок щодо порушення санкцій ЄС – ЗМІ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прокудін: з окупованих ...

КОМЕНТАРІ