Росія заборонила в’їзд 347 громадянам з країн Балтії через «ворожу політику» – МЗС РФ

Росія заборонила в’їзд 347 громадянам з країн Балтії через «ворожу політику» – МЗС РФ

14.03.24 09:56 0 63
Росія заборонила в'їзд до країни для 347 громадян Естонії, Латвії та Литви через «ворожу політику» країн Балтії, повідомило Міністерство закордонних справ РФ.

«Активне лобіювання Латвією, Литвою та Естонією санкційних заходів проти нашої країни, втручання у внутрішні справи Росії, гоніння на російськомовне населення, варварська кампанія з масового знесення пам'яток радянським воїнам-визволителям, переписуванню історії, також злочинна лінія, що проводиться прибалтами, на накачування київського режиму озброєннями вимагають відповідних заходів щодо осіб, причетних до цих злочинів», – йдеться у повідомленні на сайті МЗС РФ.

Серед тих, кому заборонили відвідувати Росію, – міністри, депутати, громадські діячі, журналісти, зокрема колишні очільники Латвії Егілс Левітс і Вайра Віке-Фрейберга, колишня президентка Естонії Керсті Кальюлайд.

Раніше Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук прем'єр-міністерку Естонії Каю Каллас і десятки інших політиків і чиновників із країн Балтії, повідомили російські медіа із посиланням на базу розшуку МВС Росії.

Тоді усі три країни Балтії – Латвія, Литва та Естонія – викликали до своїх міністерств закордонних справ російських тимчасових повірених, щоб висловити протест проти оголошення в розшук у Росії політиків та чиновників цих балтійських країн. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Країни Балтії: вибори, які Росія хоче провести на окупованих територіях, є «серйозним порушенням міжнародного права»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більшість українців ...
Наступна новина: Тернопільська міська рада ...

КОМЕНТАРІ