Китай,Росія та Іран проводять спільні військово-морські навчання

Китай,Росія та Іран проводять спільні військово-морські навчання

14.03.24 09:45 0 64
Військово-морські маневри «Пояс морської безпеки-2024» відбуваються в Оманській затоці. Китай, Росія та Іран цього тижня проводять спільні військово-морські навчання в Оманській затоці, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на міністерство оборони КНР.

У заяві військового відомства йдеться, що навчання «Пояс морської безпеки-2024» триватимуть до п?ятниці, 15 березня. Вони спрямовані на «посилення співпраці на морі» і «спільне гарантування регіональної безпеки на морі».

Державне інформаційне агентство Ірану IRNA повідомило, що навчання розпочинаються у вівторок, 12 березня, за ними спостерігатимуть представники Пакистану, Казахстану, Азербайджану, Оману, Індії та Південної Африки. Іранські державні ЗМІ зазначили, що метою навчань є «зміцнення регіональної безпеки та її основ і розширення багатосторонньої співпраці між країнами-учасницями».

У заяві, опублікованій 11 березня, Пекін заявив, що Китай надішле «ракетний есмінець Urumqi, ракетний фрегат Linyi і комплексний корабель підтримки Dongpinghu» для участі в навчаннях.

Три країни провели аналогічні навчання в тому ж районі і в 2023 році.

Деякі офіційні особи США раніше висловлювали занепокоєння щодо посилення військових зв?язків між трьома країнами.

Торік тодішній голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що Китай, Росія та Сполучені Штати будуть проблемою для Вашингтона «на багато років наперед». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Єрмак провів брифінг для Лі Хуея і делегації КНР

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ