Проєкт бюджету США на 2025 рік передбачає 482 млн доларів на підтримку України – Білий дім

Проєкт бюджету США на 2025 рік передбачає 482 млн доларів на підтримку України – Білий дім

14.03.24 11:10 0 90
У понеділок, 11 березня, Білий дім опублікував бюджетну пропозицію на 2025 фінансовий рік, яка передбачає виділення 1,5 мільярда доларів на «протидію агресії Кремля» і зокрема 482 мільйони доларів на допомогу Україні, повідомили в Державному департаменті.

За даними відомства, з-поміж 482 мільйонів доларів більшість – 250 мільйонів – будуть спрямовані «на економічну допомогу та допомогу в розвитку для підтримки реформ в Україні, громадянського суспільства, верховенства права та доброчесності виборів».

Також відомо, що ще 95 мільйонів доларів будуть виділені на програму фінансування закордонних військових операцій (FMF) Державного департаменту США, 71 мільйон – на програми у сфері охорони здоров'я, і 66 мільйонів – на «інші види безпекової допомоги», зокрема цивільний захист, розмінування та нерозповсюдження зброї масового знищення.

Решта фінансування обсягом 1,5 мільярда доларів буде скерована на протидію зловмисному впливу Росії та Китаю у Європі, Євразії та Центральній Азії, уточнили в Держдепі США.

Зокрема йдеться про «зміцнення стійкості союзників і партнерів США, просування демократичних реформ, протидію російській дезінформації, покращення доступу громадян до неупереджених ЗМІ, зміцнення енергетичної та кібербезпеки, а також стабілізація економік, які постраждали від війни в Україні». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Держдеп щодо заяви папи Римського: «США підтримують право України на захист»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Невідомі напали на ...

КОМЕНТАРІ