У США можуть заборонити ТікТок: рішення підтримала Палата представників

У США можуть заборонити ТікТок: рішення підтримала Палата представників

15.03.24 11:32 0 73
Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт, який може заборонити застосунок для обміну відео TikTok на території країни.

Рішення підтримали 352 члени Палати представників, 65 – були проти.

Законопроєкт вимагатиме від китайської компанії ByteDance продати застосунок TikTok, інакше його заблокують у США. Ініціатори заявляють, що соціальна мережа збирає конфіденційні дані, які може використати Китай.

Рішення ще мають підтримати у Сенаті.

Раніше у Білому домі заявляли, що президент США Джо Байден підпише законопроєкт, якщо він потрапить до нього на стіл.

Читайте також: Палата представників США заборонила використовувати TikTok на офіційних пристроях

Водночас експрезидент США Дональд Трамп заявив, що він проти заборони, головним чином тому що це посилить компанію Meta – власника соціальних мереж інстаграм та фейсбук, яку він назвав «ворогом народу».

TikTok заперечує будь-які зв'язки з урядом Китаю та реструктуризував компанію, щоб дані користувачів із США залишалися в країні, повідомляли у компанії.

Застосунок має 170 мільйонів користувачів у США.

З минулого року TikTok заборонений до використання на всіх пристроях Палати представників США. Також у лютому 2023 року Канада оголосила про заборону TikTok на всіх державних мобільних пристроях. Подібні рішення прийняли уряди інших країн.

TikTok – надзвичайно популярний серед молоді, але є побоювання, що Пекін може використовувати його для збору даних про західних користувачів або поширення прокитайських наративів і дезінформації. TikTok є власністю китайський компанії ByteDance.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні циркулює 29 ...
Наступна новина: Справа Курмашевої: Чехія ...

КОМЕНТАРІ