«Питання вирішиться протягом кількох тижнів»: голова комітету Сейму Польщі щодо блокування кордону

«Питання вирішиться протягом кількох тижнів»: голова комітету Сейму Польщі щодо блокування кордону

15.03.24 10:18 0 81
Ситуація з блокуванням польськими фермерами кордону з Україною буде вирішена протягом «кількох тижнів», зазначив комітету закордонних справ Сейму Польщі Павел Коваль в інтерв'ю «Українському радіо».

«Проблема з фермерами і проблема із захистом певних сегментів сільськогосподарського виробництва, тобто, просто кажучи, пшениці, кукурудзи, малини, буде вирішена. Потрібно кілька тижнів переговорів. Пошук рішення не є чимось новим. Я думаю, що протягом кількох тижнів це буде. І польський уряд, і український уряд повинні порозумітися, знайти рішення, щоб могли продавати українські товари, але також захистити кілька секторів польського виробництва», – сказав він.

Коваль наголосив, що «справа непроста, але вона буде вирішена».

«В історії Європейського Союзу вже були десятки, сотні таких криз, коли через відкриття ринку треба було захистити якісь сектори виробництва в якійсь країні. І ЄС знає способи, як це зробити. Про все це треба домовлятися. Ось і все», – сказав голова комітету закордонних справ Сейму Польщі.

Він також закликав «не ототожнювати протести в Євросоюзі з Україною». За словами Коваля, «протести фермерів стосуються фундаментальної проблеми, яка не має прямого стосунку до України». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: 25 років – під «парасолькою» НАТО. Чи почувається Польща безпечною ?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Європарламент продовжив ...

КОМЕНТАРІ