Литва: голова Центру управління кризами назвав напад на соратника Навального «політичним тероризмом»

Литва: голова Центру управління кризами назвав напад на соратника Навального «політичним тероризмом»

15.03.24 08:38 0 76
Напад на Леоніда Волкова, близького прибічника покійного російського опозиціонера Олексія Навального, був добре спланованим актом «політичного тероризму», – про це заявив керівник урядового Національного центру управління кризовими ситуаціями Литви Вілмантас Віткаускас 14 березня.

«Це перший випадок, коли такий інцидент трапився в нашій країні, такий випадок політичної агресії, політичного тероризму на нашій землі», – сказав він в ефірі національного мовника LRT.

Віткаускас заявив, що хоча на поточному етапі розслідування ще зарано точно встановлювати, хто стоїть за нападом на Волкова, схоже, що це була ретельно спланована операція.

«Ясно одне – чим довше триває розслідування, тим ясніше стає, що сама операція була професійною, добре спланованою, і той, хто її проводив, був або добре підготовлений, або отримав дуже хороші інструкції», – сказав він.

Читайте також: Російський суд заарештував жителя Петербурга за напис «Путін убив Навального»

Департамент державної безпеки Литва заявив 13 березня, що атака, схоже, була організована Кремлем «у зв'язку з майбутніми недемократичними виборами президента Росії».

Президент Гітанас Науседа напередодні назвав напад на Волкова невдалою провокацією проти Литви:

«Я можу сказати Путіну тільки одне: вас тут ніхто не боїться».

У столиці Литви Вільнюсі 12 березня невідомі напали на близького соратника померлого російського опозиціонера Олексія Навального, колишнього начальника мережі його штабів Леоніда Волкова. Як повідомила Кіра Ярмиш, яка була речницею Навального, Волкову «розбили молотком вікно в машині і розпилили в очі сльозогінний газ, після чого нападник почав бити Леоніда молотком».

16 лютого російська влада повідомила про смерть Олексія Навального в колонії «Полярний вовк» на Ямалі. У висновку про смерть сказано, що він помер від природних причин. Прихильники політика вважають, що опозиційного політика вбили. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські «вибори» на окупованих українських територіях: спектакль під дулами автоматів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попшой: Молдова «бачить ...
Наступна новина: Міненерго: з технічних ...

КОМЕНТАРІ