Справа Курмашевої: Чехія закликала РФ звільнити журналістку

Справа Курмашевої: Чехія закликала РФ звільнити журналістку

15.03.24 11:43 0 81
Міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський виступив на підтримку журналістки татаро-башкирської служби Радіо Свобода Алсу Курмашевої, яка до арешту в Росії жила та працювала в Празі.

Виступаючи на дебатах у Раді безпеки ООН, Ліпавський закликав Росію звільнити журналістку, якій у Росії загрожує до 10 років позбавлення волі за кількома звинуваченнями.

Темою дискусії, в якій брав участь Липавський, було запобігання війнам та конфліктам. Серед іншого, чеський міністр наголосив на необхідності створення атмосфери безпеки та підтримки для жінок, які сприятимуть зміцненню миру, для правозахисників, активістів, журналістів та захисників ґендерної рівності. «Хочу додати, що Чехія закликає Росію негайно звільнити з в?язниці Алсу Курмашеву», - наголосив міністр. Слова очільника МЗС Чехії наводить видання Novinky.cz.

Під час обговорення Ян Липавський розкритикував владу Росії, яка, за його словами, «очевидно суперечить самій суті ООН, ведучи війну проти України, та підриває авторитет усієї структури безпеки, закріпленої в статуті ООН». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Журналістика – не злочин». Президентка Європарламенту прокоментувала ув'язнення в РФ журналістки Радіо Свобода

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У США можуть заборонити ...
Наступна новина: Європарламент у резолюції ...

КОМЕНТАРІ