«Солідарність»: польські фермери порахували збитки і вимагають від Брюсселя компенсацій

«Солідарність»: польські фермери порахували збитки і вимагають від Брюсселя компенсацій

15.03.24 09:29 0 93
Збитки польських фермерів становлять близько 70 мільярдів злотих і «саме стільки повинен виплатити з воєнного фонду Європейський союз, який винен в нинішній ситуації». Таку заяву у соцмережі оприлюднила спілка фермерів «Солідарність», яка 9 лютого почала блокаду польсько-українського кордону і протести по всій Польщі.

Профспілка вимагає від польського прем?єр-міністра Дональда Туска і міністра сільського господарства Чеслава Сєкєрського почати процес, «який би забезпечив отримання цих грошей від Брюсселя».

« профспілка «Солідарність» подала заяву до міністерства сільського господарства з вимогою захисту кордону від неконтрольованого напливу українських агропродовольчих товарів та скасування «Зеленого курсу». Водночас ми хочемо, щоб були захисні заходи для всіх галузей сільського господарства. Вимагаємо, щоб з воєнного фонду було призначено на цю ціль 15 мільярдів євро», – сказав керівник профспілки Томаш Обшанський. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: До 15 березня треба придумати, як компенсувати фермерам за надлишок збіжжя – Туск

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Внаслідок російських ...
Наступна новина: Кличко: Верховний суд ...

КОМЕНТАРІ