У Рівненській області адміністратора Telegram-каналу судитимуть за торгівлю фальсифікованими цигарками

У Рівненській області адміністратора Telegram-каналу судитимуть за торгівлю фальсифікованими цигарками

15.03.24 10:09 0 138
Прокурором Рівненської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Київської області, який займався незаконним збутом фальсифікованих підакцизних товарів із подальшою легалізацією незаконного прибутку (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що протиправним бізнесом займався 32-річний житель Київщини у змові з трьома жителями Рівненської області. Чоловік, не будучи зареєстрованим як суб'єкт господарської діяльності та не маючи відповідних ліцензій, з січня до квітня минулого року, використовуючи Тelegram-канал як інтернет-магазин, збув 9 000 пачок незаконно виготовлених тютюнових виробів на майже 300 тис. гривень.

Чоловік на Київщині приймав замовлення, а його спільники відправляли товар з Рівненщини у різні регіони держави через логістичну компанію. При цьому одну частину вартості цигарок клієнти відправляли на картки «бізнесменів» з Рівненщини, а іншу – на рахунок адміністратора Тelegram-каналу.

Пізніше зловмисник легалізував отриманий прибуток, перевівши його у готівку та розрахувавшись за товари та послуги.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСБУ в області.

Стосовно інших трьох співучасників судом вже ухвалено обвинувальний вирок.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років позбавлення волі з позбавлення права займатись певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Питання вирішиться ...

КОМЕНТАРІ